Külföld

2012.03.28. 09:39

Elrabolták a szaúdi alkonzult

Fegyveresek elrabolták a szaúdi alkonzult szerda reggel Ádenben, Dél-Jemen legnagyobb városában - közölte a rendőrség. A déli országrészben az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat igyekszik megerősíteni jelenlétét.

MTI

Abdalláh al-Hálidit akkor hurcolták el ismeretlenek, amikor kilépett otthonából a város Manszúra negyedében - tette hozzá egy rendőrségi forrás, de hogy hova vitték, azt nem tudta megmondani. Négy hónappal ezelőtt már megállították fegyveresek a diplomata autóját, de akkor a gépkocsit vitték el - jegyezte meg a forrás.

Jemen déli részén az al-Kaidához kötődő harcosok már több települést ellenőrzésük alá vontak, kihasználva a központi hatalom tavalyi meggyengülését a népfelkelés miatt, amely végül Ali Abdalláh Száleh elnök távozásához vezetett. A terrorhálózat ellenőrzi május óta Zindzsibárt, a déli Abján tartomány székhelyét és még több, Ádenhez közeli várost.

Az al-Kaida akciói intenzívebbekké váltak február 25-e óta, amikor Abed Rabbo Manszúr Hádi addigi alelnök hivatalosan a 33 éven át uralkodó Száleh államfő helyébe lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!