Külföld

2012.03.27. 05:11

Eljárást indítottak Strauss-Kahn ellen

Eljárást indítottak hétfő este Lille-ben Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója ellen egy feltételezett prostitúciós hálózat ügyében - közölte ügyvédje Strauss-Kahn egész napos kihallgatása után.

MTI

Strauss-Kahnt (közkeletű rövidítéssel: DSK-t) az úgynevezett Carlton-ügyben - üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészesség és hűtlen kezelés bűntette miatt - február 21-22-én hallgatták ki először Lille városában.

A lille-i ügyészi hivatal közölte, hogy Strauss-Kahn 100 ezer euró óvadék ellenében szabadlábon maradhat, de nem léphet kapcsolatba tanúkkal, a sajtóval és senkivel, aki a bűnügyben valamilyen módon érintett.

DSK ügyvédje, Richard Malka, az ügyészség előtt újságíróknak nyilatkozva elmondta: védence ártatlannak vallja magát. "Állítása szerint nem tud arról, hogy bármikor prostituálttal találkozott volna. Viszonyt kialakítani egy konzumhölggyel nem bűncselekmény, magánügy és törvényes nagykorú emberek között" - tette hozzá.

Az IMF volt vezetőjét februárban saját kérésére hallgatták ki azokkal a párizsi és washingtoni szexpartikkal kapcsolatban, amelyeken részvételét már korábban nyilvánosan beismerte.

A DSK elleni New York-i büntetőeljárást - egy szállodai szobaasszony állítólagos megerőszakolása miatt - beszüntették, az áldozat szavahihetőségét övező kétségek miatt. Ám a nő polgári pert indított a férfi ellen, kártérítést követelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!