Külföld

2012.02.16. 11:19

309 napig tüntetett egy daru tetején egy dél-koreai nő

Egy építkezéseken használt daru tetején tartott 309 napon át ülőtüntetést egy dél-koreai nő, akit a bíróság káosz okozása miatt 18 hónap felfüggesztett börtönre ítélt csütörtökön.

MTI

Kim Dzsin Szuk az ellen tiltakozott akciójával, hogy az egyik legnagyobb dél-koreai hajózási társaságot tulajdonló Hanjin Heavy Industries tömegével bocsátott el munkásokat. Kim, aki korábban maga is a Hanjin dolgozója volt, tavaly januárban mászott fel a 35 méteres daru tetejére, miután a cég bejelentette, hogy 400 munkástól válik meg. Ezzel egy időben a cég több dolgozója sztrájkba lépett. A hajózási társaság végül novemberben tárgyalóasztalhoz ült a sztrájkoló dolgozókkal, s Kim ekkor önszántából lejött a daruról.
   
A bírósági ítélet indoklása szerint "illegális" akciójával Kim  "jelentősen hozzájárult a szakszervezeti munkások sztrájkjának elhúzódásához" illetve komoly káoszt és kellemetlenséget okozott a helyi közösségeknek és súlyos veszteséget a Hanjin Heavy Industries holdingnak. Kim sajnálatát fejezte ki az ítélet miatt, mivel a bíróság nem vette figyelembe a körülményeket, amelyek az akcióra kényszerítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!