Külföld

2011.11.17. 19:05

Pilóták fenyegették az utasokat, váltságdíjat is követeltek

Húszezer fontot (7,3 millió forintot) dobattak össze a visszaúthoz szükséges üzemanyagra az indiai Amritszár és a nagy-britanniai Birmingham között közlekedő légijárat utasaival – közölték az utasok a brit médiával.

MTI

Mintegy 180 utas több mint 6 órát töltött a bécsi repülőtér betonján, ahol az Ausztriában bejegyzett Comtel Air légitársaság által bérelt repülőgép megállt üzemanyagot felvenni.

Az utasok azt mondták a Birmingham Mail című helyi lapnak, hogy "váltságdíjat követeltek" tőlük, azzal fenyegették meg őket, hogy kiteszik őket a gépből, ha nem fizetik meg a kért összeget.

A pilóták elmagyarázták: 24 ezer euró hiányzik ahhoz, hogy folytathassák az utat, és elismervényt adtak a befizetett összegről.

"Összedobtuk a pénzt, mindenki 130 fontot – 47,7 ezer forintot – adott. A gyerekek nem fizettek. Akiknek nem volt készpénzük, azokat egyesével kikísérték a bankautomatához" – mondta a Channel 4 televíziónak az egyik utas, Reena Rindi, aki kétéves kislányával utazott.

"Haza akartunk menni. Három vagy négy napon át magunkra hagytak (Indiában). Ki hozott volna vissza bennünket?" – tette hozzá.

Az utasok, akiknek szombaton kellett volna megérkezniük, végül kedd este tértek vissza Birminghambe.

Bécsben Konrad Bhupinder, a Comtel Air üzemeltetési igazgatója elmondta, a problémát az okozta, hogy a Skyjet utazásszervező, amelynél az utasok a jegyeket vették, késett a pénz átutalásával. "Nem szervezünk olyan járatokat, amelyeknek a jegyeit nem fizetik ki" – mondta.

A Comtel több Amritszár-Birmingham-járatot törölt november 18. és 20. között – közölte a birminghami repülőtér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!