Külföld

2011.11.25. 16:44

Feljelentette a pápát, mert nem csatolta be biztonsági övét

Egy dortmundi férfi följelentette XVI. Benedek pápát, mert freiburgi látogatásakor ismételten nem csatolta be biztonsági övét a pápamobilban - adta hírül a német sajtó pénteken.

MTI

A Sundermann ügyvédi iroda megerősítette, hogy egy ügyfele a feljelentő, aki két tanút is megnevezett és további szemtanúkat is megadott: egyikük Robert Zollitsch, a német püspöki konferencia elnöke, a másik Winfried Kretschmann, Baden-Württemberg tartomány kormányfője.
A kérdés mindazonáltal, hogy XVI. Benedek egyszerű német állampolgár-e, avagy diplomáciai mentességet élvező államfő. 

Az ügy hátterében a feljelentőnek egy riasztó élménye áll: a pápai látogatás után történt egy halálos áldozatokkal járó közlekedési baleset, amelyben az autó utasai nem voltak bekötve. A dortmundi férfi ugyan nem tagja a katolikus egyháznak, ám szívén viseli a pápa testi épségét. Úgy gondolja, hiába gurult az egyházfő járműve lépésben, ha ütközés érte volna - gondviselő ide, gondviselő oda, súlyos sérülés érhette volna. Ügyvédje szerint is indokolt lett volna, hogy Benedek használja a biztonsági övet, amely egyébként be van szerelve a pápamobilba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!