Külföld

2011.10.27. 15:50

Bengáziban azt ígérik, hogy megbüntetik Kadhafi gyilkosait

Az új líbiai hatóságok azt hangoztatják, hogy ki akarják deríteni Moammer Kadhafi halálának a körülményeit, és egy csütörtöki nyilatkozatban hangsúlyozták, hogy a tetteseket megbüntetik.

MTI

- A vizsgálatot már megindítottuk... a halálért felelős személyeket bíróság elé állítjuk, bárkik is legyenek - jelentette ki Abdel-Hafiz Goga, az Átmeneti Nemzeti Tanács alelnöke, aki megelőlegezte azt a "biztos" véleményét, hogy nem a forradalmárok vagy a nemzeti hadsereg katonái a gyilkosok.
   
Az új hatóságok az eseményeknek azt a változatát sulykolják, hogy az ország megbuktatott vezetője kereszttűzben vesztette életét, miután elfogták, de több forrás is azt állítja, hogy igazából végeztek vele.
   
Nigeri és mali belbiztonsági források szerint Nigeren áthaladva Mali területére érkezett Abdullah asz-Szenuszi, a líbiai hírszerzés nemzetközileg körözött volt főnöke és néhány embere. E források szerint ugyanezen az útvonalon halad a diktátor menekülő fia, Szeif el-Iszlám is, aki tuareg lázadók segítségére támaszkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!