Külföld

2011.08.15. 05:13

Brit zavargások - a békéért vonultak fel

Békés felvonulást tartott több száz ember vasárnap este az angliai Birminghamben a társadalmi békéért és az emberiség egységéért annak a három pakisztáni férfinak az emlékére, akit a múlt heti angliai zavargások alatt gázoltak el a városban.

MTI

A pakisztániak halálra gázolása ügyében a rendőrség vasárnap eljárást indított egy harmadik gyanúsított ellen is. A 23 éves férfit hétfőn bíróság elé állítják három rendbeli gyilkosság gyanújával. Két másik gyanúsítottat, egy 26 évest és egy 17 évest már vasárnap bíróság elé állították.

A brit igazságyügy-minisztérium közlése szerint az országban eddig több mint 1200 ember ellen indítottak eljárást a múlt heti zavargásokkal kapcsolatban. Anglia modern kori történetében most először több bíróság vasárnap is tartott meghallgatást az esetek nagy száma miatt. Sokan kértek kegyelmet, mondván, hogy nem voltak tudatában tettük súlyának, de ezt kevesen kapták meg. Két bíró pedig teljes munkaidőben dolgozott vasárnap, és adta ki a rendőrségnek a házkutatási parancsokat.

Ezek is érdekelhetik