Külföld

2011.08.03. 13:09

60 milliót követelnek a kutyarablók

Ebrablók négy kutyáért összesen 60 millió forintnyi váltságdíjat követelnek egy ausztrál pénzembertől. Az ebek gazdája tehetős üzletember, Ian Lazar, ingatlanhitelek folyósításával foglalkozik, olyanoknak ad kölcsönt, akiknek hiteligénylését elutasítják bankok.

MTI

A férfi négy elrabolt kutyája közül az egyik törpeuszkár, egy másik máltai selyempincsi, kettő pedig si-cu. Lazar imádja ölebeit, a rablók erre alapozzák akciójukat. 

"Tudják, hogy az én kis angyalaim olyanok nekem, mint a gyermekeim. Minden reggel felöltöztetem őket, pizsamájuk is van, és a válóperemen úgy küzdöttem értük, ahogy mások a gyerekeikért" - mondta a Sydney Morning Herald című ausztráliai napilapnak.

Lazar a rablók kilétét illetően két olyan férfira gyanakszik, akik szerint ő tartozik nekik pénzzel. A kutyarablók azzal fenyegetőznek, hogy ha nem kapják meg a követelt 300 ezer ausztrál dollárt, végeznek az ebekkel. Követelésükhöz fényképet mellékeltek, amelyen a négy kutya egy ketrecben szűkölködve él - de él.

Az üzletember nem hajlandó fizetni, a rendőrségre bízta az ügy rendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!