Külföld

2011.07.13. 12:26

A Google+ és a Facebook egyszerre elérhető

Olyan alkalmazást fejlesztett ki egy izraeli cég, amely lehetővé teszi az újonnan indult Google+ közösségi portál tagjainak, hogy Facebook-profiljukat is megtekintsék a rivális oldalról.

MTI

A Google+Facebook nevű fejlesztést múlt héten dolgozta ki a Crossrider nevű cég, és máris több mint százezer letöltést számlál. "Kevesebb mint egy nap alatt készültünk el vele. Ugyan nem tökéletes, de így is követni és frissíteni lehet a facebookos profilt, miközben a felhasználó a Google+ oldalán van" - mondta a cégalapító.

Több kudarcot követően a Google arra számít, hogy új közösségi portálja - amely már 10 milliósnál is népesebb - fel tudja venni a versenyt a 750 milliós tagságú Facebookkal. A legtöbb felhasználó azt szeretné, ha ismerőseik, fotóik és egyéb személyes információik egyszerűen átkerülnének a Facebookról, a világ legnépesebb közösségi oldalának szabályzata azonban ezt nem teszi lehetővé. Az ingyenesen elérhető izraeli fejlesztés révén viszont mindössze egy ikon révén elérhető lesz a Facebook a Google+ oldaláról. "Szájt a szájton belül" - magyarázta a cég képviselője, hozzátéve hogy még javítani akarnak az alkalmazáson.

Bár a fejlesztés rövid idő alatt és mindenféle reklámfogás nélkül gyorsan népszerű lett, néhány letöltő szerint malware, azaz rosszindulatú számítógépes program. Az izraeli vállalkozás visszautasítja ezt a feltételezést.



Digitális rovatunk további cikkei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!