Külföld

2011.05.07. 07:16

Lezúdult a a föld Indonéziában

Legkevesebb 17 ember vesztette életét Indonéziában egy heves esőzések által kiváltott földcsuszamlásban - közölték szombaton a helyi hatóságok.

MTI

 A péntek este bekövetkezett sárlavina lakóházakat döntött romba a Jáva szigetének nyugati részén lévő dombvidékes Garut körzetében.
   
"Tizenheten haltak meg, két ember eltűnt, négy súlyosan megsebesült" - mondta el az országos katasztrófaelhárítási hatóság egyik illetékese a fővárosban, Jakartában.
   
Az órákon át tartó pénteki esőzés gyors áradásokat is okozott a térség folyóin, ami miatt számos falusi családnak kellett elhagynia otthonát.
   
A hatóságok nehézgépeket küldtek a helyszínre, hogy segítsenek a sárlavina áldozatainak felkutatásában és a romok, törmelékek eltakarításában.
   
A délkelet-ázsiai országban gyakoriak földcsuszamlások a tömeges erdőirtások nyomán fellépő talajerrózió miatt. Tavaly októberben 148 ember életét követelte egy sárlavina az ország Nyugat-Pápua tartományában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!