Külföld

2011.04.26. 17:26

II. János Pál vérét ereklyeként használják majd

A 2005-ben elhunyt II. János Páltól életének utolsó napjaiban vett vért mutatják majd be hivatalos ereklyeként a volt katolikus egyházfő vasárnap tartandó boldoggá avatási szertartásán - olvasható a Vatikán által kedden kiadott közleményben.

MTI

A Szentszék közlése szerint a legutolsó kórházi kezelés alkalmával II. János Páltól négy fiola vért vettek le, és azt a Vatikántól nem messze lévő Bambino Gesu kórház rendelkezésére bocsátották egy esetleges vérátömlesztéshez. A néhai egyházfő vérét az intézet nem használta fel, így az egyik fiolát a boldoggá avatásra készülve egy "értékes ereklyetartóba" helyezik, és vasárnap kiállítják azt a hívek elé.

Május 1-jén zarándokok tízezreit várják a vatikáni Szent Péter térre, ahol XVI. Benedek pápa elvégzi II. János Pál boldoggá avatási szertartását. A lengyel származású katolikus egyházfő hosszú szenvedés után 2005. április 2-án, 84 éves korában hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!