Külföld

2011.04.15. 08:54

Emelkedett a minszki metrórobbantás halálos áldozatainak a száma

Tizenháromra emelkedett a hétfői minszki metrórobbantás halálos áldozatainak a száma - közölte pénteken a fehérorosz egészségügyi minisztérium.

MTI

 A kórházakban 161 sebesültet ápolnak. Az egyik súlyos sebesült  - egy 47 éves férfi -  elhunyt a péntek reggel kiadott orvosi jelentés szerint.
   
Huszonegy sebesült állapota továbbra is súlyos, 28-é pedig közepesen súlyos - közölték a minszki gyógyintézetek.
   
Az ezt megelőző összegzés 12 halottról és több mint 190 sebesültről számolt be, időközben több könnyebb sérültet kiengedtek a kórházakból.
   
Eddig öt személyt vettek őrizetbe. Ketten beismerték, hogy a Fehéroroszországban végrehajtott eddigi legvéresebb merénylet  részesei voltak.
   
A volt szovjet tagköztársaságot tizenhét éve vaskézzel irányító Aljakszandr Lukasenka elnök korábban célzott rá, hogy a robbantás mögött ellenzékiek állhatnak. A fehérorosz állambiztonság szerv (KGB) viszont a gyanúsítottak vallomása alapján azt feltételezi, hogy a pokolgépet egy "zavart elméjű" tettes hozta működésbe, aki nem politikai indítékból hajtotta végre a merényletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!