Külföld

2011.01.07. 07:45

Kivégezték állatok elaltatására használt méreginjekcióval

Kivégeztek egy férfit az Egyesült Államokban egy tizenhat évvel ezelőtti gyilkosság miatt; idén először hajtottak végre halálos ítéletet, ráadásul olyan méregkomponensű injekcióval, amelyet eddig általában csak menthetetlenül sérült vagy beteg állatok elaltatására használtak.

MTI

A 39 éves, afroamerikai Billy Don Alversont Oklahoma szövetségi állam büntetés-végrehajtási intézetében végezték ki, a halál beálltát helyi idő szerint csütörtök este, hat óra után néhány perccel állapították meg.
Billy Don Alversont azért végezték ki, mert tizenhat évvel ezelőtt négy társával együtt baseballütőkkel agyonvertek egy boltost. A támadók közül négyet halálra ítéltek, egy emberen tavalyelőtt már végre is hajtották az ítéletet.
Billy Don Alverson a második halálra ítélt az Egyesült Államokban, aki pentobarbitalt tartalmazó injekciót kapott kivégzésekor. Az első ilyen eset tavaly decemberben történt. Az új keveréket amiatt alkalmazzák, mert az eddig használt méreginjekció kulcsfontosságú összetevőjéből súlyos hiány mutatkozik az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!