Külföld

2010.11.09. 10:46

Már Haiti fővárosában is fertőz a kolera

Átterjedt a kolerajárvány Haitiban a fővárosra, Port-au-Prince-re is, fenyegetve a közel 3 milliós lakosságot, amelynek csaknem a fele egészségtelen sátortáborokban él a január 12-i földrengés óta.

MTI

Az egészségügyi hatóságok helyi idő szerint hétfői közlése szerint a vizsgálatok megerősítették, hogy a kórral megfertőződött egy hároméves kisfiú, aki már több mint egy éve nem hagyta el szüleivel a várost, és nem érintkezett senkivel az északi Artibonite megyéből, ahonnan az országban eddig ismert 8138 esetből több mint 6400-at jelentettek.
   
Több mint száz további koleragyanús esetet is vizsgálnak a fővárosban, túlnyomórészt az egyre bővülő Cité Soleil nyomornegyedben. Országosan a járványnak már legkevesebb 544 halálos áldozata van - közölte Gabriel Timothee, a közegészségügyi minisztérium főigazgatója. Mint mondta, a Port-au-Prince-ben koleragyanúval kórházban kezeltek közül sokan nemrég érkeztek az Artibonite-völgyből.
   
Október végi megjelenése óta a betegség Haiti tíz megyéjének felére terjedt ki. Több mint 200 ember van kórházban koleragyanúval a nyugati megyében, amely a fővárost is magában foglalja, de a mostani az első megerősített eset a főváros határain belül. Az országban korábban még sohasem jegyeztek föl kolerát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!