Külföld

2010.08.19. 10:58

Azonosították a rendőrt, aki fejbelövéssel fenyegette a VMSZ aktivistáit

A szabadkai rendőrség azonosította azt a két rendőrt, akik közül az egyik augusztus 10-én Szabadka központjában fejbelövéssel fenyegette meg a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) két fiatal aktivistáját és egy barátjukat - írja a Magyar Szó című vajdasági napilap csütörtökön.

MTI

Pásztor István, a VMSZ elnöke még hétfőn tett bűnvádi feljelentést a szabadkai rendőrség két ismeretlen munkatársa ellen. A hatóság ezután kedden azonosította munkatársait, nyilatkozta a lapnak Maglai Jenő, a szövetség szabadkai városi szervezetének elnöke.
   
A VMSZ két aktivistáját tanúként hallgatta ki a rendőrség kedden – mondta el Maglai Jenő, aki szerint bűnvádi eljárást kellene indítani a fenyegető rendőr ellen. Fegyelmi eljárás esetén a rendőrt pénzbírság fizetésére kötelezhetik, és esetleg el is bocsáthatják, ebben az esetben is széles viszont a lehetséges büntetések skálája – mondta Maglai, hozzátéve, hogy a rendőrség feladata eldönteni, fegyelmi vagy büntető eljárást indít-e a meggyanúsított rendőr ellen.
   
Agárdi Gábor szabadkai újságíró, a megfenyegetett fiatalok egyike elégedett azzal, ahogy a szerb rendőrség kezeli az ügyet. Az őt és társát kihallgató rendőrök és az ügyész is egy-egy kisebbség képviselője. Az ügyész horvát, az egyik kihallgató rendőr bunyevác, a másik bosnyák nemzetiségű, a tolmácsoló rendőrnő pedig magyar - mondta el a lapnak Agárdi Gábor.     

Ezek is érdekelhetik