Külföld

2010.05.11. 18:14

Váltságdíjért kapta vissza kisfiát egy milliomos

Váltságdíj ellenében épen és egészségesen kapta vissza pár napja elrabolt kisfiát egy angolai iparmágnás a Dél-afrikai Köztársaságban kedden.

MTI

A gyémántbányászatban érdekelt Faustino Amoes és családja Johannesburgban él. A szülők üzleti úton voltak, amikor az ötéves gyermeket elhurcolta magával négy fegyveres egy egyházi vasárnapi iskolából. A rendőrség jelentése szerint a helyszínen nem dördült el lövés.
   
Az emberrablók 150 ezer dollárt követeltek a kisfiú életéért cserébe, és a szülők a megbeszélt helyen átadták a váltságdíjat.
   
Az idei labdarúgó világbajnokságnak otthont adó dél-afrikai államban az erőszakos bűncselekmények száma rendkívül magas, de gyermekrablás ügyében csak ritkán érkezik feljelentés a rendőrséghez. "Ebben az esetben az elkövetők tisztában voltak vele, hogy célpontjuk olyan valaki, aki tud fizetni" - magyarázta Lungelo Dlamini, a tartományi rendőrség szóvivője.
   
A hatóságok egyelőre még nem találták meg a négy emberrablót.
   
Az ötvenmillió lakost számláló afrikai országban naponta mintegy ötven embert ölnek meg, vagyis többet, mint a hatszor népesebb Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!