Külföld

2010.02.18. 15:57

Újabb ámokfutás Németországban - megölte tanárát a volt diák

Újabb ámokfutó-merényletet követtek el csütörtökön Németországban. A rendőrség közlése szerint ezúttal egy riasztópisztollyal felszerelkezett 23 éves fiatalember késsel támadt rá egy tanárra egy ludwigshafeni szakképző iskolában. A támadásban az 58 éves férfi életét vesztette.

MTI/AP


 Az iskolaépületet kiürítették, és rendőrök, illetve mentők vették körül. A hatóságok megkezdték az eset kivizsgálását. A tanítást felfüggesztették, az iskolát több napra bezárták. A rendőrség közlése szerint a volt diák beismerte tettét. Állítása szerint egykori tanárával azért kívánt végezni, mert annak idején rossz jegyeket kapott tőle. A hatóságok szerint a volt diák büntetlen előéletű, és az első információk szerint nem állt pszichiátriai kezelés alatt.
   
A történtekről azonnal tájékoztatták Kurt Becket, Rajna-Pfalz tartomány miniszterelnökét, aki a tartományi látogatáson tartózkodó Horst Köhler államfőt kísérte éppen. Az elnök rögtön reagált a történtekre, és az egymásra történő odafigyelés erősebb kultúráját sürgette. "A tettesek közöttünk járnak, olykor régóta különböző betegségekben szenvednek, míg nem robbannak" - hívta fel a figyelmet Köhler, aki szerint jóval erősebb odafigyelésre van szükség.
   
Az elmúlt időszakban Németországban több hasonló merénylet történt. Tavaly márciusban óriási sokkot okozott, amikor a baden-württembergi Winnendenben egy 17 éves ámokfutó volt iskolájában több tanárral, illetve diákkal, majd menekülés közben több járókelővel, valamint önmagával is végzett. A merénylet összesen 16 halálos áldozatot követelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!