Külföld

2010.02.03. 18:58

Fenyegetés és erőszak Haitin - Egyre feszültebb a légkör

A haiti főváros, Port-au-Prince utcáin szerdán emberek tömegei vonultak fel azt követelve a kormánytól, hogy biztosítson nekik munkát és élelmet.

MTI/AP

"A kormány nem tesz semmit értünk, nem ad munkát, nem lát el bennünket élelmiszerrel - panaszkodott az AFP francia hírügynökségnek az egyik tüntető. A férfi egy sebtében fából és posztóból összeeszkábált sátorban él azóta, hogy január 12-én pusztító erejű földrengés rázta meg a karibi országot.
   
Helyszíni beszámolók szerint csak elenyésző létszámú rendőr volt látható a megmozdulás helyszínén. Az összeverődött emberek aztán eltűntek a könnyező utcákban.
   
Egy férfi hatalmas kőkockával a markában azt kiabálta, hogy kész a tüntetőkért harcolni. "Ha rendőrség lőni fog ránk, gyújtogatunk" - üvöltözték a tüntetők.
   
A feldühödött emberek az újságírók és a fotóriporterek távozását is követelik, "nem akarunk itt újságírókat látni" - kiabálták.
   
Szerdára virradóra lövések hallatszottak a haiti főváros egyik előkelő negyede felől. A helyszínen tartózkodó tudósítók azonban dacolva az ellenük irányuló fenyegetésekkel, nem tágítanak. Szerdán a városközpontban egy fotóst megkéseltek és kiraboltak.


Földrengés Haitin - kapcsolódó cikkeinket megtalálja a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!