Külföld

2010.01.22. 06:02

Új terrorszervezet?

Egy eddig ismeretlen csoport jelentkezett a január közepén a görög tájékoztatási minisztérium épületénél végrehajtott pokolgépes merénylet elkövetőjeként.

zaol.hu

A magát December 6. Forradalmi Szervezetnek nevező csoport egy hírportálon csütörtökön nyilvánosságra hozott közleményben tudatta, hogy emberei hajtották végre a január 15-i robbantást. A szervezet nevében szereplő időpont arra utal, hogy 2008. december 6-án egy rendőrtiszt agyonlőtt egy tüntető gimnazistát. A fiú halála egy hónapon át tartó zavargásokat váltott ki Athénban.

A December 6. Forradalmi Szervezet bosszúvággyal magyarázta a január közepi robbantást, amely csupán anyagi károkat okozott.

A közelmúltban megszaporodtak szélsőbaloldali és radikális anarchista fegyveres csoportok támadásai Görögországban. Gyakorta hajtanak végre robbantásokat üzleti célpontok, kormányhivatalok és bankfiókok ellen. A robbanóeszközöket rendszerint késő éjszaka helyezik el, vagy előre értesítik a hatóságokat, így a merényletek ritkán követelnek áldozatokat.

 

Forrás: MTI/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!