Külföld

2009.12.30. 12:42

Csaknem belehalt a világ legjobb állásába!

Medúzacsípés miatt csaknem belehalt a világ legkellemesebbnek kikiáltott állásába az a brit férfi, aki megnyerte az ausztráliai nyaralási munkakört.

MTI/AP

A férfi vízi motorozás közben érezte, hogy megcsípi valami a karján. Később a lábán is felfedezett csípésnyomokat, ám nem tudta, mi okozta. Azonnal orvoshoz vitték, aki a tünetek - láz, fejfájás, vérnyomás-emelkedés stb. - alapján arra jutott, hogy egy rendkívül erős mérgű, úgynevezett irukandji medúza a "ludas". Ez az állat rejtélyes, mindössze mogyorószem nagyságú, meglátni szinte lehetetlen a vízben, és nemigen lehet védekezni ellene, mivel könnyedén átjut a medúzákat a strandoktól távol tartani hivatott hálókon. 2002-ben két turista is belehalt a parányi medúzafaj csípésébe.

   
A világ legjobb állását élvező férfi is belehalhatott volna a "csipkelődésbe". Az orvosok hamar kikúrálták, másnapra már teljesen jól volt.  
Az illető fél évet nyaralgat a Nagy-Korallzátonyhoz tartozó Hamilton-szigeten, dolga mindössze élvezni az ottani életet, fotózgatni és internetes naplót vezetni. Mindezzel a helyi turizmus fellendítése munkaadóinak célja. 
A brit férfi több mint 35 ezer jelentkező közül nyerte el a világ legjobbjának kikiáltott állását, amelyért 150 ezer ausztrál dollár - bő 20 millió forint - fizetséget is kap a teljes ellátáson túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!