Külföld

2009.11.13. 10:11

Nagy erejű pokolgép robbant Pesavarban - tíz ember meghalt

Pesavar- Öngyilkos merényletet követtek el pénteken a legfőbb pakisztáni hírszerző szolgálat pesavari épületénél. A nagy erejű pokolgép legkevesebb tíz ember halálát okozta - közölték tisztségviselők

MTI/AP

Az épületet védő biztonságiak rálőttek az öngyilkos merénylő közeledő járművére, hogy megállítsák, de nem sikerült. A háromemeletes épület jelentős része összedőlt. A robbanásnak egyes források szerint hatvan, mások szerint több mint nyolcvan sebesült áldozata is van. A halottak között hét katona volt, akik a hírszerzésnek dolgoztak. 
Ez a hírszerző szolgálat fontos szerepet játszik az Afganisztánnal határos pakisztáni térségben zajló terrorellenes hadművelet irányításában. A kormányerők október közepén indították meg offenzívájukat a helyi tálib erők dél-vazirisztáni állásai ellen.
Utóbbiak viszont azóta számos pokolgépes merényletet hajtottak végre különböző pakisztáni célpontok ellen, így próbálva bosszút állni a hadműveletért és az akció leállítására kényszeríteni a kormányzatot. Az iszlámábádi vezetés viszont többször is leszögezte: a véres merényletek nem befolyásolják politikáját, s folytatják az offenzívát.
Nem sokkal a pesavari robbantás után pokolgép robbant Bannu város egyik rendőrőrsén, szintén Pakisztán északnyugati részén. A jelek szerint ott is öngyilkos merénylet történt. Hat ember halt meg, köztük öt rendőr, a sebesültek száma 27.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!