Külföld

2009.09.09. 06:35

Tornádó és földcsúszamlások sújtották Argentínát és Brazíliát

Buenos Aires - Tornádót és földcsúszamlásokat okozott Argentína északi és Brazília déli részén tomboló heves vihar, a természeti csapások legalább 15 ember halálát okozták a térségben.

zaol.hu

Argentínában legalább tízen haltak meg San Pedro városában, ahol tornádó söpört végig. A legsúlyosabb a helyzet Santa Rosa és Le Progreso településeken, ahol házakat sodort el, és fákat döntött ki az óránkénti száz kilométeres széllökésekkel kísért vihar.
    
Forgószél pusztított a brazíliai Guaraciabában is, ahol négy ember vesztette életét. Sao Paulo egyik nyomornegyedében is meghalt egy ember, miután fölcsúszamlás lepte el rozoga házát.
    
Sao Paulóban három eltűnt után kutatnak a romok között, illetve keresnek két gyereket is, akiket feltehetően egy részben összedőlt iskola romjai temettek maguk alá. A város utcáin közlekedési káosz uralkodott, egyes helyeken megszűnt a telefon-összeköttetés is.


Forrás: MTI/AP/Reuters

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!