Külföld

2009.04.07. 10:30

Ismét ámokfutó gyilkolt Németországban

Németország - A bajorországi Landshut város tartományi bíróságán egy férfi kezdett lövöldözni a tartományi bírósági épület több helyiségében. Az első közlések szerint a vérfürdő következtében legkevesebb két személy vesztette életét, s többen megsebesültek, négyen közülük súlyosan.

nincs nev

A halálos áldozatok között van állítólag a merénylő is, de nem tudni, hogy a férfi önmagával végzett-e, vagy rendőrök terítették le. 

A merénylet indítékai egyelőre nem ismeretesek, valószínűleg ámokfutó merénylet történt, bár egyes források szerint a tettes egy örökösödési per tárgyalása közben, a közönség soraiban helyet foglalva a lehetséges érintettség miatt kezdett lövöldözni. 

Az alsó-bajorországi város központjában lévő bírósági épületet a hatóságok hermetikusan körülzárták, a bíróságot evakuálták. Szemtanúk szerint a rendőrség villámgyorsan érkezett a helyszínre, s ez is hozzájárult ahhoz, hogy a lövöldözés nem folytatódott. A merénylet nem sokkal tíz óra után történt, s egy hatvanéves férfi követte el azt.

Németországot a közelmúltban már megrázta egy súlyos ámokfutó merénylet: a baden-württembergi Winnendenben egy volt középiskolás diák több korábbi diáktársával, illetve tanárával, s menekülés közben további személyekkel, majd végül önmagával is végzett. A március 11-i merénylet - a tettessel együtt - összesen 16 halálos áldozatot követelt. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!