Külföld

2009.04.06. 07:12

Elszabadult a kerekesszék - a főúton száguldozott az idős asszony

Nagy-Britannia - "Hiába kiabáltam utána, az asszony egy kicsit süket. Utána sem tudtam szaladni, mivel már háromszor volt bypass-műtétem" - mesélte az esetet a nő férje.

nincs nev

A cornwalli rendőrök mentettek meg egy 87 éves nőt egy esetleges végzetes balesettől, elszabadult ugyanis elektromos kerekesszéke. 

A délnyugat angliai Perranporthban lakó Eileen Bishop férjével a templomba tartott, amikor ahogy párja mondta, "eltűnt a radarképernyőről." A riasztott rendőrök nyolc kilométerre a házaspár házától, egy közúton találtak rá a száguldozó asszonyra. 

Férje elmondta, hogy éppen beállították háromnegyedre a "robogó" gyorsaságát, amikor az teljes sebességgel kilőtt, és faképnél hagyta őt. "Hiába kiabáltam utána, az asszony egy kicsit süket. Utána sem tudtam szaladni, mivel már háromszor volt bypass-műtétem" - magyarázta.  

Miután hiába keresték a szomszédokkal az asszonyt, a rendőrséget riasztották. A rendőrök úgy bukkantak a nyomára, hogy egy motoros riasztotta őket, mondván egy kisjárgány cikázik a főúton. 

Bishop asszony nem igazán emlékszik arra, hogy történt az eset. "Elvesztettem őt. Az igazat megvallva, félig aludtam" - idézte őt a The Daily Telegraph honlapja. 

Egy rendőrtiszt segített neki hazatalálni, a visszavezető út azonban egy órán át tartott, mert akkor már a jármű a normális tempóban működött. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik