Dicsőséget szereztek

2019.04.26. 14:00

Zalaegerszeg végzős középiskolásai közül 103 kapott elismerést

A helyi középiskolák végzős hallgatóinak polgáravató ünnepsége után a közülük a tanulmányi-, illetve sportversenyeken eredményesen szerepelt 103 tanulót köszöntötték és jutalmazták tegnap, a Városi Hangversenyteremben.

Hajdu Péter

Orbán Aliz, a Kölcsey végzős gimnazistája országos történelemversenyeken elért eredményeiért vett át jutalmat dr. Vadvári Tibor alpolgármestertől és Balaicz Zoltán polgármestertől Fotó: Pezzetta Umberto

A díjátadón Bellér Beáta Noémi diákpolgármester, a Csány-szakgimnázium tanulója köszöntötte végzős társait. Emlékeztetett, hogy hamarosan a szerenádozások időszaka és a vizsgák megpróbáltatásai következnek, de a polgáravatón mód nyílik kicsit megállni, és visszapillantani a diákévekre. Az ünnepség folytatásaként Nérel Leonarda, a Zrínyi-gimnázium tanulója énekelt, majd Balaicz Zoltán mondott beszédet.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2013 óta a város már nem fenntartója a település iskoláinak, de egy magára valamit adó megyeszékhelynek nem lehet mindegy, hogyan működnek azok az iskolák, amelyek a területén vannak. Ezért az önkormányzat megőrizte a jó kapcsolatot minden intézménnyel, a tankerülettel, a szakképzési centrummal és megőrizte ezt a jó kapcsolatot a tanárokkal és a diákokkal is.

Orbán Aliz, a Kölcsey végzős gimnazistája országos történelemversenyeken elért eredményeiért vett át jutalmat dr. Vadvári Tibor alpolgármestertől és Balaicz Zoltán polgármestertől Fotó: Pezzetta Umberto

– Az idén összesen 875 végzőst bocsátanak ki a zalaegerszegi iskolák, közülük 372-en gimnáziumban, 503-an pedig szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában végeznek. Ma azt a 103 diákot ismerjük el, akik az elmúlt időszakban a tanulmányi- vagy sporteredményeiket tekintve dicsőséget szereztek az iskolájuknak, illetve városunknak – sorolta a polgármester, aki ezt követően elmondta: a polgáravatás és a diákok jutalmazása közel negyed évszázadra tekint már vissza a városba és ő maga is részt vett rajta végzősként, 22 évvel ezelőtt.

Balaicz Zoltán elmondta, hisz abban, hogy minden ember, minden fiatal tehetséges valamiben. A kérdés csak az, hogy sikerül-e megtalálniuk, felfedniük, ki miben tehetséges. Mert akinek ez sikerül, az előtt nagyon szép élet áll.

– Ehhez az kell, hogy amiben hisztek, amit fontosnak tartotok, amit megálmodtok magatok számára, amellett következetesen tartsatok ki – adott útravalót Balaicz Zoltán a fiataloknak, akiket ezt követően oklevéllel és egy-egy könyvvel jutalmazott meg az önkormányzat nevében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában