Holnapocska tábor

2018.06.23. 08:00

Vidámságból nem volt hiány a gyermekek sportnapján Zalaszabaron

Gyermekotthonok, szociális intézetek lakóinak zsivajától visszhangzott tegnap a Holnapocska tábor.

Szabó Zsófia

Manninger Jenőnek ad ajándékot Orsós László, az egyik otthon kis lakója Fotó: Szakony Attila

Önfeledten játszottak

Az esős idő szabotálta a szabadba tervezett programokat, ám ezt nem bánták a zalai intézetekből, gyermekotthonokból érkezett kisebb-nagyobb vendégek. Örömmel „nyüstölték” a beltéri játékokat. Koptak a fekvőbicajok, egy percig sem voltak üresek a csúszdák, ám az interaktív „kütyük” is állandó használatban voltak.

Az immár hagyományos, harmadik alkalommal megrendezett sportnapon testet-szellemet megmozgató játékok sokaságát próbálták ki gyerekek, köztük (balról) Horváth Renáta, Balogh Boglárka, Horváth Dzsenifer és Bangó Gabriella. (balról) Horváth Renáta, Balogh Boglárka, Horváth Dzsenifer és Bangó Gabriella. Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Balogh Boglárka, a lenti gyermekotthon 11 éves lakója szinte szünet nélkül ezeket babrálta.

– Még áramot is csináltam a vizes tekerővel, ami olyan, mint a forgószél – mutatta a kislány.

– Nekem a légvár a kedvencem, nem félek benne, pedig nagyon rugózik – vágott közbe Bangó Gabriella.

Sajtótájékoztató

A sportnapot meglátogatta Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság igazgatója. Sajtótájékoztatójukon az államtitkár kiemelte: a Holnapocska tábor, amit Szabadics Zoltán és felesége, Szabadicsné Rádi Éva alapított, kiváló példája a társadalmi felelősségvállalásnak.

Manninger Jenőnek ad ajándékot Orsós László, az egyik otthon kis lakója Fotó: Szakony Attila

– A segítségre szoruló emberekkel foglalkozni kell, mert ha nem, annak az egész társadalom látja a kárát. Ezt a felelősséget Zalaszabarban felismerték – fogalmazott a politikus, hozzátéve: hazánkban ma 23 ezer gyermek részesül a gyermekvédelem gondoskodásában. Ebből 13 ezer fiatalért az állami fenntartású szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság felel. Hangsúlyozta: 2014 óta a nevelőszülői jogviszony foglalkoztatásnak, szakmának minősül.

– A tábor jó példa arra, hogyan lehet hasznosítani a pályázati támogatásokat – hangoztatta Manninger Jenő. Utalt rá: már nem csak gyerekek, hanem szociális otthonok lakói is látogatják a tábort.

Györe Edina kiemelte: az érzékenyítésre is remek lehetőség ez a nap, amikor egészséges fiatalok, sérültek, valamint pszichiátriai betegek együtt játszanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában