Az idősellátás jövőbeni lehetőségei

2019.07.26. 10:00

Veszprémbe látogattak a szentgyörgyvölgyi szocális otthon dolgozói

A veszprémi Életöröm Nyugdíjasház működésével ismerkedtek a zalai település szociális otthonának munkatársai, akik a minap tapasztalatcserével egybe­kötött tanulmányúton vehettek részt.

Gyuricza Ferenc

A szentgyörgyvölgyi csapat tagjai útközben. A tapasztalatokat felhasználják a saját intézmény fejlesztésénél Fotó: önkormányzat

A programot egy pályázati projekt keretében szervezte a település önkormányzata. Varga Zsuzsanna polgármester elmondta: a 2005 óta működő veszprémi intézmény nemcsak nagyobb, mint a szentgyörgyvölgyi gondozási központ, de más jellegű is, hiszen a szociális ellátás mellett egyéb kényelmi szolgáltatásokat is nyújt lakói számára.

A szentgyörgyvölgyi csapat tagjai útközben. A tapasztalatokat felhasználják a saját intézmény fejlesztésénél Fotó: önkormányzat

A nyugdíjasházban 120 la­kásban olyan idős korú emberek élnek, akik részben még képesek a saját maguk ellátására – részletezte Varga Zsuzsanna. – Az intézménynek emellett van egy ötvenfős idősek otthona jellegű részlege is, ezáltal biztosítják a nyugdíjasház lakóinak, hogy szükség esetén teljes körű gondoskodást nyújtsanak számukra. Ezenfelül 29 demens állapotú személyt is ápolnak.

Varga Zsuzsanna azt is hozzátette: a veszprémi intézmény kiváló példa arra, hogy az idősellátás terén milyen irányba lenne érdemes továbblépni, távlati célként ezért ők is hasonló megoldásban gondolkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában