Megilleti őket a tisztelet

2019.12.16. 11:30

Vendégül látták Zalaboldogfa szépkorú lakóit

A megyeszékhelyhez közeli településen szombaton este tartották meg a községben élő időseket köszöntő programot, amelyen együtt ünnepelték a megjelent legidősebb lakókat.

Arany Horváth Zsuzsa

A kép előterében Vigh László, Hajgató Gáspárné, Ámon Ferenc és Tóth Károly, mögöttük a hangulatos est szépkorú vacsoravendégei Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A faluban mintegy 360-an laknak, közülük hetvennél több a szépkorú, tájékoztatta lapunkat az októberi önkormányzati választáson megválasztott Ámon Ferenc polgármester, aki mezőgazdasági vállalkozóként társadalmi megbízatásban tölti be a pozíciót. A szombati közös vacsorán köszöntötte az egybegyűlteket Vigh László országgyűlési képviselő is.

Vigh László szólt az időseket megillető tiszteletről, a gazdag és munkás élet alatt összegyűlt hasznos tapasztalataik átvételéről, a kisebb közösségek élethosszabbító, megtartó erejéről, majd, gratulálva az új polgármesternek, reményét fejezte ki, hogy a községben élők megelégedésére végzi majd a dolgát.

A kép előterében Vigh László, Hajgató Gáspárné, Ámon Ferenc és Tóth Károly, mögöttük a hangulatos est szépkorú vacsoravendégei Fotó: Katona Tibor

A polgármesternek az estet megnyitó, szintén az idősek megbecsülését hangsúlyozó szavai után külön köszöntötték a két jelenlévő legidősebb zalaboldogfai lakost. Elsőként a 87 éves Hajgató Gáspárné Rózsika kapta a gratulációkat és az ajándékot, majd a 84 éves, egykor sofőrként dolgozó Tóth Károlyt szólították, mindkettejüket Ámon Ferenc és Vigh László köszöntötte.

A felajánlásokból létrejött vacsorára hangoló műsorban Hertelendy Attila színművész és az andráshidai Igazgyöngy Népdalkör szórakoztatta a faluházba gyűlt vendégeket. Közben a polgármestertől megtudtuk, hogy a település útjainak, járdáinak megújítása az elsődleges feladat Zalaboldogfán, de a zártkerti utak rendbetételéhez is igyekeznek forrást találni. Három éve nyertek erre pályázati támogatást, de az árak miatt a projektet újra kell gondolni.

Az időseket a falugondnok segíti, ebédet, gyógyszert visz nekik, intézi a bevásárlást, ha igény van rá. A zalaszentgyörgyi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó község az óvodások és iskolások nevelését is támogatja a költségvetéséből, mondta el lapunknak a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában