Fabatka a bankban

2019.07.25. 15:00

Véget ért az idei második Hangyaboly tábor is

Szombaton az idei második csoportnak is befejeződött a Hangyaboly tábor. A Zalai Hazatérők Egyesülete 2010 óta rendezi meg nyaranta most már kétszer 35 alsó tagozatos gyereknek a hatnapos foglalkozást.

Szalay Csaba

Esküvő, mint a nagyoknál… Fotó: Zalai Hazatérők Egyesülete

– Demokráciatábornak is nevezhetnénk a programot, mert a gyerekek megtanulják, hogyan működik egy irányító testület, milyen a választás, milyen pénzért dolgozni – fogalmazott Boda Adrienn, az egyesület és a tábor vezetője. – Rájönnek, hogy a munkájuknak, amit megesznek és amit bérelnek, annak értéke van. Képviselőket, polgármestert választanak. Fabatkában kapott bérüket bankba rakhatják, adót fizetnek. Mindez sokban hasonlít ahhoz, amit a való életben csinálunk.

Esküvő, mint a nagyoknál… Fotó: Zalai Hazatérők Egyesülete

A táborban volt kézműves-, asztalos- és médiaműhely is. A városházával is megismerkedtek a résztvevők. A képviselő-választáshoz szavazófülkét, urnát készítettek, esküvőhöz termet díszítettek. A megválasztott képviselőtől számon kérték választási ígéretét, ezek megvalósításában sokszor a szülők segítettek. A tábor mindennapjairól film készült, amit a szombati záró „falunapon” levetítettek a meghívott hozzátartozóknak.

Naponta tíz felnőtt: pedagógus, önkéntes, közösségi szolgálatos segítette a munkát. A költségek fedezetét korábban pályázatból biztosították. Most már díja van a részvételnek, az önkormányzat pedig két dolgozóját adta segítségül, és egy cég nyújtott anyagi támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában