Melyek a legszebbek?

2019.08.13. 07:00

Várjuk olvasóink szavazatait a megye természeti kincseire

Olvasóink Zala megye legszebb hét természeti csodájára szavazhatnak augusztus 8. és 30. között. A beküldött jelölések alapján tíz napon át mutatjuk be a természeti kincseket, mindennap kettőt.

ZH

Aranyoslapi forrás – Zalaegerszeg Fotó: Pezzetta Umberto

Arra biztatjuk tehát a kedves olvasót, hogy szavazzon a 20 tagú mezőny jelöltjeire, ezáltal segítsen megtalálni a megye 7 csodáját!

Szavazataikat az olvasók oldalunkon, valamint a nyomtatott Zalai Hírlapban megjelenő szavazólapon is elküldhetik számunkra. A szavazatok beküldési határideje 2019. augusztus 30. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A Zalai Hírlapból kivágott szelvény beküldői között kisorsolunk 1 db 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe. Az online szavazók között pedig a játékban részt vevő 13 megyében összesítve kisorsolunk 1 db 200 000 Ft értékű Neckermann utazási utalványt. Részletek és játékszabályzat itt.

Aranyoslapi forrás – Zalaegerszeg Fotó: Pezzetta Umberto
Arborétum – Budafapuszta Fotó: Győrffy István/Archív

Zalaegerszeg népszerű kirándulóhelye az Aranyoslapi forrás, amely már a régi korokban is pihenőhely volt. A vízfolyást Aranyoskút néven egy 1381-es oklevél említi először. A török kort idéző húsvéti határjárás alkalmával a város polgárai itt szusszantak egyet. 1972-ben merült fel, hogy hivatalosan is védett természeti értékké nyilvánítják a területet. A forrás lett Zalaegerszeg legelső helyi jelentőségű természetvédelmi területe 1974-ben, később országos védettségűvé vált.

A budafapusztai arborétum Kistolmácstól, Kiscsehitől és Bázakerettyétől egyaránt kb. 3 kilométerre található. Bázakerettyétől és a kiscsehi elágazástól aszfaltúton, Kistolmács felől a kék kereszt turistaúton közelíthető meg. Az arborétum területének nagyobbik részét az egzóta fafajok állományszerű telepítései alkotják. A parkban 132-féle tűlevelű és 88-féle lomblevelű fát és cserjét találhatunk. Tavasszal, az azáleák és rododendronok virágzásakor valódi tündérkertté változik az arborétum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában