Tánc

2017.09.11. 15:09

Várják a művészeti érdeklődésű fiatalokat Nagykanizsán

Az új tanév beköszöntével egyidőben már javában zajlanak a tánc-és a színjátszó órák a Kanizsai Fiatalok Közösségének művészeti csoportjaiban.

Szabó Zsófia

A Kanizsai Fiatalok Közösségének népes családja

Fotó: Horváth Marianna

Nem vesztegetik az időt az ifjú tehetségek, mivel mozgalmas „szezon” előtt állnak. Versenyek, előadások és jótékonysági programok sokasága vár a diákokra: a Városi Színpad, a Magic Ritmo Tánccsoport és a Mit tehetnék érted? karitatív csapatra egyaránt.

Pávlicz Erika énektanár, a Kanizsai Fiatalok Közösségének alelnöke elmondta: a szárnypróbálgató színésztehetségek már javában a jövő évi jubileumra készülnek, mivel tíz esztendős lesz a Honvéd Kaszinóban működő Városi Színpad. Ennek keretében újdonsággal is készülnek a színjátszók. Novembertől négy előadásból álló, bérletes előadássorozatot rendeznek. Elsőként Moliére, A Nők iskolája című drámáját mutatják be.

A Kanizsai Fiatalok Közösségének népes családja
Fotós: Horváth Marianna

– Emellett elkezdtük a felkészülést a jövő évi Helikonra – jelezte Pávlicz Erika. – Nem csak színjátszóink lépnek pódiumra, megmérettetünk népi ének és könnyű zenei kategóriákban is. Egyelőre még nem tudjuk pontosan, milyen darabbal, zenei előadással mutatkozunk be. Viszont mindenképpen részt veszünk ismét ezen, illetve a többi országos versenyen, melyekre szintén nevezünk. Még nincsenek meg a fix időpontjai sem a megmérettetéseknek.

– A „tánc-rangadók” esetében sincs másként – vette át a szót Fási Barnabás, a Magic Ritmo koreográfusa. – Bár a december eleji, zuglói Mikulás kupára már elkezdtük a felkészülést. Májusban az olaszországi Riminiben tartandó világversenyen szeretnénk bemutatkozni, s minél eredményesebben szerepelni – összegezte Fási Barnabás, aki azt is hangsúlyozta: továbbra is várnak új tagokat színjátszóik és a táncosaik közé, óvodás kortól egészen az általános-és középiskolás diákokig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában