Kétszáz gólya érkezett

2018.09.12. 11:30

Vánszorgó percek és rohanó évek következnek a BGE-n

Gubán Miklós dékán beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy mostantól nem kötelezően szervezett módon kell tanulniuk azoknak, akik felvételt nyertek az intézménybe, hanem szabadabb környezetben önállóan, felelősséggel döntve illik dolgozniuk saját jövőjükön, amihez minden segítséget megkapnak a kar kollektívájától.

Arany Horváth Zsuzsa

Az elsőévesek eskütételének egy pillanata Fotó: Pezzetta Umberto

A tanári kar maga is számos újdonsággal nézett szembe az utóbbi időben, szabályzatok, formák változtak az átlátható oktatás érdekében. A gólyák jól döntöttek, amikor a BGE GKZ képzését választották – jelezte a dékán – szerethető városban, magas színvonalú oktatásban lehet részük. Arra buzdított: használják ki a város és a duális képzés nyújtotta lehetőségeket.

Az elsőévesek eskütételének egy pillanata Fotó: Pezzetta Umberto

Az eskütétel után a hallgatói önkormányzat nevében Kocsis Gábor diákelnök köszöntötte új diáktársait, majd Balaicz Zoltán polgármester fogadta egerszegi polgárokká a BGE GKZ elsőéveseit. Szólt az idő kettősségéről, arról, hogy a percek egy-egy előadáson néha talán vánszorognak, de az évek gyorsan illannak el, érdemes úgy kihasználni az itt töltött esztendőket, hogy egy életre muníciót adjanak. A kar évek óta tartó fejlesztése folytatódik, ebből a város önkormányzata is kiveszi a részét – jelezte a polgármester.

A BGE tanévnyitó ünnepségén ezután több hallgatói ösztöndíj is gazdára talált, melyeket Gubán Miklós adott át. A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány ösztöndíjait az alapítvány ügyvivő-szakértője, Szuper Ildikó adta át. Az Erasmus program keretében külföldön eredményesen megmutatkozók emléklapot kaptak.

A kar dékánja a folytatásban egyetemi kinevezési megbízásokat adott át több oktatónak, a 20, 30, 35, 40 éve az intézmény kötelékében dolgozó közalkalmazottak pedig emléklapot vehettek át Gubán Miklóstól. Az ünnepi program végeztével a tanévnyitó résztvevői hagyományosan fát ültettek a kampusz központi zöldterületén. Az emlékparkba immár 18 éve kerül újabb és újabb facsemete, idén magnóliára esett a választás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában