Járási polgárőrnapot tartottak

2018.08.13. 11:30

Van tennivalójuk a polgárőröknek – Az őszi időszakban a terménylopások megelőzése kap hangsúlyt

Főzőverseny és kulturális műsor színesítette az idei járási polgárőrnapot, melyet a Lenti Polgárőr Egyesület tagjai szerveztek.

Korosa Titanilla

A lenti egyesület tagjai a bogrács körül, b-j: Dabasi Sándor, Rózsa Sándorné, Bekő József és Gasparics Győző

Fotó: Pezzetta Umberto

A polgárőr szervezet a lentiszombathelyi városrészben tartotta a rendezvényt, melyen Lenti járás négy társegyesületének tagjai vettek részt. – A polgárőrnap hagyományos programunk, minden évben megtartjuk – mondta Gasparics Győző, a szervező egyesület vezetője. – A rendezvénynek szakmai célja is van, de a szórakozásra is szánunk időt.

– A szakmai tájékoztatás során kitértünk arra, hogy ebben a nyári hőségben nekünk is fokozottan kell figyelni a lakosságra, főként az idősekre, valamint szó volt az őszi időszak feladatairól, mikor a terménylopások megelőzése kap majd hangsúlyt – folytatta Gasparics Győző. – Vetélkedőt is szerveztünk, amelyen a polgárőrök tudását mértük fel az általuk ellátandó munkával kapcsolatban. Elmondhatom, hogy a tagtársak jól felkészültek.

A lenti egyesület tagjai a bogrács körül, b-j: Dabasi Sándor, Rózsa Sándorné, Bekő József és Gasparics Győző
Fotó: Korosa Titanilla

Gasparics Győző arról is beszélt a rendezvényen, hogy a járásban jó az együttműködés a rendezvényen megjelent polgárőr szervezetek között. Problémaként említette, hogy nehéz az egyesületek utánpótlását biztosítani. – Igyekszünk megszólítani a fi atalokat, bízunk benne, hogy többen csatlakoznak hozzánk – említette, hozzátéve: a térségben nyolc önkormányzattal működnek együtt, a szolgálatok mellett rendezvényeket is biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában