Siker kulcsa

2018.01.30. 13:30

Valós, üzleti esetpéldákat oldottak meg a BGE-n

Nyolcadik alkalommal csábították a középiskolásokat a BGE egerszegi gazdálkodási karára a közelmúltban lezajlott Siker kulcsa című közgazdasági versenyre.

Hajdu Péter

A győztes csapat: Nagy Rebeka, Békevári Lilla és Pohl Ágnes a Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumból Fotó: BGE

A megmérettetésen 11 középiskolából 19 csapat vett részt. Öt zalaegerszegi gimnázium és szakgimnázium mellett érkeztek versenyzők Keszthelyről, Tapolcáról, Siófokról, Sárvárról és Kaposvárról is.

Az 57 versenyző a duális képzés hangulatát és a közgazdász szakma sokszínűségét ismerhette meg a valós, üzleti esetpéldák és feladatok megoldásával. A feladatok összeállításában és értékelésében az egyetemi kar oktatói mellett részt vettek a képzésben duális partner Zalavíz Zrt. és az Autóipari Próbapálya Kft. szakemberei is.

A győztes csapat: Nagy Rebeka, Békevári Lilla és Pohl Ágnes a Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumból Fotó: BGE

A következő csapatok értek el dobogós helyezést, kiváló megoldásokkal bizonyítva rátermettségüket, jó problémamegoldó képességüket és kreativitásukat. Első lett a ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium csapata: Nagy Rebeka, Békevári Lilla, Pohl Ágnes. Felkészítőjük Ács Éva tanárnő. Második helyen végzett a ZSZC Csány László Szakgimnáziumból a Bőke Norman, Nolle Patrik Márk, Lakatos Tamás alkotta csapat, felkészítőjük Rabi Zsuzsanna tanárnő volt. Harmadik helyen pedig a Zrínyi Miklós Gimnáziumból érkezett Veres Károly, Tóth Máté, Koronczi Fanni végzett, felkészítőjük Monok Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában