Évadnyitó Agarászat

2020.01.28. 15:00

Közgyűlést tartott a kutyafajta híveinek országos egyesülete

Döbröcén tartotta meg a hétvégén ez évi közgyűlését az Országos Agarász Egyesület, melynek székhelye egyébként megyénk egy hasonló településén, Mihályfán van.

Varga Andor

A tanácskozás résztvevőinek egy csoportja Fotó: Imrei Ferenc

Az ország minden részéről érkezett vendégeket Gulyás András polgármester (maga is vadász) fogadta. A tanácskozáson a megyei vadászkamarát Győrvári Attila, az országos kamara Hagyományos Vadászati Módok Szakbizottságának elnöke képviselte.

Az agarász egyesület elmúlt évi tevékenységéről Keresztes János elnök számolt be. Elmondta: tagjaik huszonhárom rendezvényen szerepeltek országszerte. Kiemelte az első alkalommal megrendezett mihályfai Évadnyitó Agarászatot, mely szakmai színvonalban és látogatottságban felvette a versenyt más megyei vadászati rendezvényekkel.

A tanácskozás résztvevőinek egy csoportja Fotó: Imrei Ferenc

A pénzügyi beszámolónál elhangzott: az egyesület anyagi helyzete stabilizálódott, miután a tagdíjak mellé pályázati forrásokat is sikerült megszerezniük. Ennek hála 3 év alatt 4 ismeretterjesztő munkát adtak ki az agarászatról.

– Ez az érdekes és viszonylag szűk kört érintő hobbi a tradicionális, vagyis vadászó magyar agár fennmaradását, a díjagarászat emlékeinek megőrzését és népszerűsítését tűzte célul maga elé – fogalmazott Keresztes János. – Tagjaink itthon és külföldön is arra törekednek, hogy elfogadtassák a hagyományos vadászati módok egyik legősibb formáját, mely elválaszthatatlan része a magyar vadászati kultúrának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!