Testületi ülés

2019.05.23. 07:00

Utakat újítana fel Zalalövő

Pályázatok benyújtásáról döntött kedd esti testületi ülésén a város önkormányzata. Az igényelt összegek egy része a közlekedési infrastruktúra javítását célozza, mellette pedig eszközfejlesztésben is gondolkodik az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

A képviselők némi véleményütköztetést követően úgy döntöttek, hogy a Bartók út 346 méter hosszú szakaszának, valamint a Rákóczi út 344 méteres részének felújítására nyújtják be támogatási kérelmüket. Utóbbi beruházás a bonyolultabb műszaki megoldások miatt vélhetően némileg nagyobb költségvonzattal jár majd. A téma kapcsán az is elhangzott, hogy a város az utóbbi években több alkalommal pályázott már sikertelenül a helyi közlekedési infrastruktúra javítására – főként járdák felújítására –, miközben a környező kisebb lélekszámú települések sorra nyerték el a támogatásokat. Pedig azok a programok nagyságrendileg kisebb forgalmat lebonyolító utak helyreállításáról szóltak.

Az utak felújítása mellett a város a Magyar falu program keretében a háziorvosi rendelő műszerparkjának bővítésére és modernizálására nyújt még be pályázatot, de az óvodai konyha felújítását is pályázati támogatás igénybevételével szeretnék megoldani.

Az ülés egyéb témáira későbbi lapszámainkban térünk majd vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában