Elöregedés, várólista

2019.05.08. 07:00

Ülést tartott a Járási Idősek Tanácsa Szentgróton

zAlaszentgrót A Járási Idősek Tanácsa legutóbbi összejövetelén olyan témák voltak napirenden, amelyek nem csak az idősekre vonatkoznak.

Szalay Csaba

Az ülés elején a polgármester, Baracskai József tájékoztatást adott a térségben folyó és tervezett munkálatokról. Ezt követően dr. Al-Yari Mohamed főorvos, az Egészségügyi Központ igazgatója tartott előadást. Sajnálatosnak nevezte az elöregedési folyamatot, s kiemelte: az időseknél sok a szív- és érrendszeri, a daganatos betegség. Kitért arra is, hogy 23 szakrendelés várja a betegeket Szentgróton. Ezek megismertetésére a közelmúltban majdnem az összeset bemutatták a városi tévében.

Hangsúlyozta, egy hónapon belül szeretnék megszüntetni a várólistát minden szakrendelésen. A vezető a tanács figyelmébe ajánlotta az egy éve működő egészségfejlesztési iroda cukor- és szív- és érrendszeri betegklubját, amelyek szerdánként várják az érdeklődőket. Tajcs Sándor, az EFI munkatársa hozzátette, hogy a lelki egészség gondozása is fontos feladatuk.

Az ülésen jelen volt a kismartoni (Eisenstadt) Seniorenrat/Idősek tanácsa 3 tagja. Hans Skarits elnök ismertette tevékenységüket, s tapasztalatcserére hívta meg a zalaszentgróti tanács tagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában