Fogadás

2019.01.19. 07:00

Újévköszöntő a harmincöt éves Zalaszentgróton

Újévi fogadást tartott pénteken az önkormányzat a házasságkötő teremben.

Szabó Judit

Baracskai József (balról) koccint a vendégekkel. Mellette Balogh Gábor alpolgármester, valamint Kiss Imre (Zala-Cereália Kft.) és Szabó László (Zal-Agro Zrt.) Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Zsohár Veronika szavalata után Baracskai József polgármester köszöntötte a meghívott közéleti és gazdasági szereplőket, egyházi méltóságokat, intézményvezetőket, önkormányzati képviselőket és hivatali dolgozókat. Kiemelte: 2018-ban a 935. évfordulója volt a város megalapításának (1083), idén pedig azt ünnepli Zalaszentgrót, hogy 1984-ben, 35 éve kapott újból városi rangot. Kitért a 2018-ban elért eredményekre és jelezte: ismét munkás év elé néznek.

– A célunk, mint eddig, hogy Zalaszentgrót olyan hely maradjon, ahol kiválóak a szolgáltatások, ahol nem hagynak magára senkit sem, ahol élhető a környezet és a lehetőségek tárháza áll nyitva bárki előtt, aki pihenni, tanulni, sportolni vagy művelődni akar. Mindezt továbbra is az intézményeink autonómiáját és az emberek szabadságát tiszteletben tartva akarjuk elérni. Mert eredményeink titka pontosan ez: szabadon, függetlenül alkotni és tenni a dolgunkat.

Baracskai József (balról) koccint a vendégekkel. Mellette Balogh
Gábor alpolgármester, valamint Kiss Imre (Zala-Cereália Kft.) és
Szabó László (Zal-Agro Zrt.) Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A polgármester arról is szólt, hogy elkezdték a nyertes városfejlesztési projektek megvalósítását, 2020-ig közel 1 milliárd forintot használhatnak fel. Az európai uniós forrásoknak hála a város gazdasági potenciálját erősítő beruházások kezdődtek, és a helyben működő nagy cégek, a Zala-Cereália és a Naturaqua is nagyon jelentős fejlesztéseket bonyolított le tavaly.

A polgármester végül köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a fejlődéshez, majd levetítették az előző év történéseit összefoglaló kisfilmet. A Koncz Dezső iskola is rövidfilmmel köszöntötte a 35 éves várost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában