Nyílt napon mutatkozott be a gazdálkodási kar

2019.02.06. 17:30

Újabb duális helyek lesznek elérhetőek a BGE egerszegi kampuszán

A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kara Zalaegerszegen jelenleg összesen ötszáz hallgatót oktat, a következő évben várhatóan 200 elsőéves felvételére nyílik mód. Erről is szó esett a keddi, középiskolásoknak szóló nyílt napon.

Arany Horváth Zsuzsa

A résztvevők dr. Takács Dávid oktatási dékánhelyettest hallgatják

Fotó: Pezzetta Umberto

A BGE egerszegi kampuszának Infocentrumában először dr. Takács Dávid oktatási dékánhelyettes köszöntötte a termet megtöltő ifjú érdeklődőket, hangsúlyozva, a továbbtanulás legalább olyan megfontolt, hosszú távra kiható döntést igényel, mint például a házasság. Ezért is érdemes sokrétűen tájékozódniuk a középiskolásoknak, fontos, hogy ellátogassanak a felsőoktatási intézményekbe, hiszen „lakva ismerszik meg a másik”.

A dékánhelyettes négy pontban foglalta össze karuk erősségeit. A mérete ideális, hiszen ötszáz diákot 30 oktató tanít, jut idő a mélyebb, személyre szabott tanulásra és kutatásra. Az elhelyezkedése szavatolja, földrajzilag és a városban zajló fejlesztések miatt egyaránt, hogy a jövő biztos karriert nyújt az itt tanulóknak a költség- és időkímélő lakhatás és utazás mellett. A BGE 17 ezer hallgatót oktat, ami óriási értékű szakmai hátteret jelent az egerszegi karnak is, folytatta dr. Takács Dávid. Az élményalapú, gyakorlatorientált oktatást a duális képzés teszi lehetővé. Zalaegerszeg pedig ösztöndíjakkal támogatja a városban élő egyetemistákat. Itt „a hallgató nem csak egy Neptun-kód”, jelezte a kar helyettes vezetője, utalva a Neptun-rendszerre, amely elektronikus ügyintézésére szolgáló egyetemi program.

A résztvevők dr. Takács Dávid oktatási dékánhelyettest hallgatják Fotó: Pezzetta Umberto

A nyílt napon elhangzott, a következőkben 400 pont lesz az alsó határa az állami ösztöndíjas helyek elérésének, ez elérhetőnek tűnik. A dékánhelyettes ezután a három alapszak, a kétéves felsőoktatási szakképzés, valamint az alap- és mesterképzés struktúráját ismertette.

A duális képzésről Lam­bertné Katona Mónika, a kiemelt projektek ­igazgatója ­tájékoztatta a résztvevőket. Elmondta, jelenleg 28 zalai és vasi céggel állnak e módon kapcsolatban, 62 hallgató részesül duális (tanulás és szakmai gyakorlat egyben) képzésben, jövőre pedig újabb 70 duális hely nyílik meg a BGE egerszegi karán. A középiskolások Balázsné dr. Lendvai Marietta, Fejér Norbert, Zsupanekné dr. Palányi Ildikó és Balogh Csaba segítségével megismerkedhettek az egyetemi órák menetével, a hallgatók pedig beszámoltak eddigi tapasztalataikról az utánuk jövő nemzedéknek. Egy applikáció segítségével még a felvételi eljárást is szimulálták, majd kérdőíves játék keretében a nap folyamán hallottakról adtak számot az érdeklődő diákok. Végül bejárhatták az egész kampuszt, láthatták a kollégiu­mot és a kikapcsolódást szolgáló objektumokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában