Nemzetköziség

2018.11.05. 08:00

Újabb baráti kapcsolatot alakítottak ki az iharosberényi tűzoltók

Tovább bővültek az Iharosberényi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület nemzetközi kapcsolatai.

Horváth-Balogh Attila

A horvát házigazdák és az iharosberényi delegáció Fotó: Ledniczky Miklós Jánosné

Mint azt Ledniczky Miklós Jánosnétól, az Iharosberényi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elnökétől megtudtuk, szervezetük sok belföldi kapcsolattal rendelkezik, s egyre több a külföldi, például horvátországi partnerük is. A közelmúltban együttműködéseik tovább bővültek, amikor a DVD Gorica tűzoltó egyesület meghívásának tett eleget az iharosberényi csapat delegációja, melyet a szervezet elnöke vezetett.

– Küldöttségünk tagjai először a Subotica DVD parancsnokával, Danijel Burekkel megtekintették a Rasinja DVD tűzoltószertárát és eszközeit. Itt rengeteg elismerő oklevél, kupa jelzi a tűzoltók nagyszerű versenyeredményeit. E tény is azt igazolja, hogy önkéntes tűzoltónak lenni ma már nem az amatőr műkedvelésről szól, hanem a folyamatos önképzésről, az újabb és újabb megmérettetésről – mesélte Ledniczky Miklós Jánosné, hozzátéve: az egyesülettel 2 éve ápolnak partneri kapcsolatot.

– Ezt követően a DVD Gorica egyesület bázisára látogattunk el, ahol Pepelko Edo parancsnok az első közös programunk emlékére, a kialakuló baráti kapcsolat jelképeként oklevelet adott át nekem, illetve személyemen keresztül az iharosberényi egyesületnek.

Ledniczky Miklós Jánosné hozzátette: a horvátországi baráti tűzoltó-összejövetel a bizonysága annak, hogy a nyelvi akadályok is áthidalhatók – ezzel együtt remélhetőleg idővel egymás nyelvét is igyekeznek mindkét részről elsajátítani a partnerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában