folytatják a fejlesztéseket

2019.05.08. 11:30

Új kerékpárutat adtak át Zalaszentgróton

A belvárost és a termálfürdőt köti össze az a kerékpárút, amelyet pénteken adtak át.

Keszey Ágnes

Pácsonyi Imre, ifj. Veress János önkormányzati képviselő, Manninger Jenő és Baracskai József az avatóünnepségen, az Eötvös utcában kialakított megállóhelynél

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A Zala Megyei Önkormányzat és Zalaszentgrót közös, „Zala Kétkeréken kerékpárút-fejlesztés Sármellék és Zalaszentgrót településeken” elnevezésű pályázata segítségével készült el az új útszakasz, amely a város központját köti össze a termálfürdővel. Az Eötvös utcában kialakított megállóhelynél tartották az áta­dóünnepséget.

– Innen, a kerékpáros pihenőhelytől a fürdőig vezet az út. Ennek az épített szakasza a tüskeszentpéteri bekötőtől a fürdőig egy ötszáz méteres szakasz, a többi vegyes használatú rész – ismertette Baracskai József polgármester.

Pácsonyi Imre, ifj. Veress János önkormányzati képviselő, Manninger Jenő és Baracskai József az avatóünnepségen, az Eötvös utcában kialakított megállóhelynél Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

Ennek a szakasznak a kialakítása 33 millió forintba került. A településvezető szintén a bicikliseket érintő, további tervekről is szólt.

– Az idei év a kerékpárutakról is szól Zalaszentgróton. Amellett, hogy most ezt átadjuk, megnyertünk egy 410 millió forintos pályázatot, melynek segítségével a kőhidat meghosszabbítjuk, azon keresztül vezet majd egy kerékpárút egészen Aranyod végéig. Nemrég volt az Országos Területrendezési Tervnek a megbeszélése, abban ezt a szakaszt országos jelentőségű, a későbbiekben kerékpározható úttá minősítik, egy EuroVelo szakasz része lesz – vázolta a településvezető.

Szavait követően Manninger Jenő országgyűlési képviselő a kerékpáros turizmus jelentőségéről, s a megye más részeit érintő fejlesztésekről szólt, kiemelve azt az elképzelést, hogy egész Zalát átszője egy kerékpárút-hálózat. Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke a megyében megvalósuló más kerékpáros fejlesztésekről tett említést.

– A Zala Megyei Önkormányzat a Területi Operatív Programban közel 1,2 milliárd forintot fordított azokra a pályázatokra, melyek hivatásforgalmú vagy turisztikai célú kerékpárút-fejlesztést szolgálnak. Bármelyik célt is vesszük, a helyi lakosoknak és a turistáknak is nagyon fontos, hogy biztonságos körülmények között és komfortosan tudjanak közlekedni – emelte ki a megyei alelnök.

A beszédek után az átadóünnepség résztvevői a tüskeszentpéteri bekötőúthoz indultak, majd megérkezvén Baracskai József polgármester és Pácsonyi Imre itt adta át a szalag átvágásával az új kerékpárutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában