újabb komplex közösségi tér jött létre

2019.10.05. 12:00

Új bibliotékával bővült az újudvari faluház

A zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint a kanizsai Halis-könyvtár jóvoltából új bibliotékával és információs közösségi térrel bővült a faluház. Az átadóünnepséget pénteken tartották az ott kialakított szobában.

Benedek Bálint

Jakab Sándor polgármester beszél (jobbról) a faluházban kialakított új könyvtári szobában a létesítmény átadásán

Fotó: ZH

– A könyvtárakkal jó együttműködést alakítottunk ki – mondta köszöntő beszédében Jakab Sándor polgármester. – Ennek keretében a helyiséget a szakemberek 1,4 millió forintból új bútorokkal és elektronikai berendezésekkel rendezték be, a belső munkálatokat önkormányzatunk önerőből végezte. Ezután nemcsak könyvek kölcsönzésére van lehetőség, hanem helyben lehet folyóiratokat olvasni, számítógépet használni interneteléréssel.

Jakab Sándor polgármester beszél (jobbról) a faluházban kialakított új könyvtári szobában a létesítmény átadásán Fotó: ZH

Bognár Csilla, a Könyvtári Szolgáltató Rendszer csoportvezetője hozzátette: jelenleg közel 3 300 kötet közül választhat az eddig beiratkozott 44 olvasó. Az így megvalósult beruházással egy újabb komplex közösségi tér jött létre, mely mindenki előtt nyitott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában