A vidék jövőjéért

2019.08.12. 11:30

Új, aszfaltos út segíti a szőlősgazdák munkáját Zalaszentbalázson

A vidékfejlesztési program támogatásával és az önkormányzat jelentős anyagi szerepvállalásával készülhetett el az a hegyi út, amit a hétvégén vehettek hivatalosan is birtokba a zalaszentbalázsi szőlőhegyen gazdálkodók.

Horváth-Balogh Attila

Pongrácz László (a kivitelező vállalkozás képviselője), Hencsei Margit, Cseresnyés Péter és Bene Csaba vágta át a nemzeti színű szalagot

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A több mint 52 millió forintos ráfordítással megvalósult beruházást szombaton avatták fel. Az ünnepségen – melyen részt vett Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is – Hencsei Margit polgármester ismertette a fejlesztés részleteit.

Pongrácz László (a kivitelező vállalkozás képviselője), Hencsei Margit, Cseresnyés Péter és Bene Csaba vágta át a nemzeti színű szalagot Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Elmondta: a vidékfejlesztési programból 44,5 millió forint támogatást ítéltek meg részükre, amihez 7,4 millió forintot önrészként biztosított a település. Az előkészítés, lebonyolítás és az eljárások költsége pedig további 3 millió forintot tett ki, amit szintén saját büdzséből finanszírozott az önkormányzat. A fejlesztés során 1130 méternyi aszfaltos út épült 3 méter széles burkolattal és megvalósult a kapcsolódó csapadékvíz-elvezetés is.

Cseresnyés Péter egyebek közt arról beszélt: a kormányzat nagy figyelmet fordít a vidék településeire, a lakosság helyben maradását szolgáló beruházások támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában