Az önkéntesek kupájának utolsó fordulóját rendezték

2019.08.26. 07:30

Tűzoltók versenyeztek Zalaszentivánon

Civil szervezetek sokasága váltotta egymást a hétvégén a zalaszentiváni futballpályán.

Arany Gábor

20190825 Zalaszentiván Tűzoltó kupa Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

A szombati polgárőrnap után a falunap bevezetéseként rendezték meg vasárnap a tavaly útjára indított Zala Tűzoltó Kupa versenysorozat idei negyedik és egyben zárófordulóját. Ebben kilenc zalai, vasi és veszprémi önkéntes egyesület 17 csapata mérte össze tudását. A kizárólag 1988 előtt gyártott, 800 liter/perc teljesítményű kismotorfecskendővel vívott küzdelemben a startjel elhangzása után futva érkező 10 fős csapat tagjaira a gép kézi beindítása, a tömlők szerelése, és száz méter futás várt, hogy a végén az utolsó két versenyző a sugárcsőből kiömlő vízzel legalább öt méterről betaláljon a céltábla ötcentis nyílásába. Az érvényes gyakorlatot a felgyulladó piros lámpa jelezte.

 

Bár a kívülállónak elsőre furcsának tűnhet, hogy a járművek között már veteránnak számító, három évtizednél régebbi kismotorfecskendő került a verseny kiírásába, de ezzel éppen azt szerették volna elérni, hogy minél nagyobb számban indulhassanak az önkéntes egyesületek a kupán, és a versenyszabályzatot is e szerint dolgoztak ki. Ahogy Murányi Mihály, az alsópáhoki egyesület vezetőségének, valamint a verseny szervezőbizottságának tagja elmondta, ilyen eszközzel szinte minden egyesület rendelkezik. Ezzel is igyekeztek az esélyeket kiegyenlíteni.

Az idei versenysorozatot a nők között a becsehelyiek nyerték meg az alsópáhoki és a lakhegyi csapat előtt. A férfiaknál az alsópáhoki csapat kapta a bajnoki címet megelőzve Becsehely és Lakhegy versenyzőit. Az ifjúsági kategóriában a lakhegyi fiatalok bizonyultak legjobbnak, mögéjük a dobogóra a csabrendekiek állhattak fel, mert a második helyet a fúkból álló csapatuk szerezte meg, a harmadik helyen a csabrendeki lányok végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában