A főorvos tiszteletére

2019.10.22. 07:00

Tudományos ülésen idézték dr. Laky Rezső munkásságát Zalaegerszegen

A tíz éve elhunyt dr. Laky Rezső tiszteletére rendezett hétfőn tudományos ülést a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztálya.

Magyar Hajnalka

Dr. Schiller Róbert, dr. Kaczor Norbert, Horváth Istvánné, dr. Szekér Zoltán és dr. Szalai Zoltán a tudományos ülésen, dr. Laky Rezső fotójával

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Dr. Szekér Zoltán osztályvezető főorvos elmondta: dr. Laky Rezső húsz évig állt az osztály élén, s neki köszönhető, hogy a zalai traumatológia ma az országos nívót elérő színvonalon működik. Halálának 10. évfordulóján bemutatták a tudományos eredményeket, melyek a korábbi osztályvezető törekvéseinek gyümölcsei.

Dr. Schiller Róbert, dr. Kaczor Norbert, Horváth Istvánné, dr. Szekér Zoltán és dr. Szalai Zoltán a tudományos ülésen, dr. Laky Rezső fotójával Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Dr. Laky Rezső Szombathelyen született, s a POTE traumatológiai osztályáról érkezett Zalaegerszegre. 1988-tól vezette az osztályt, melynek működése felölelte a traumatológia teljes spektrumát, beleértve a rekonstrukciós műtéteket és a nagyízületi protézisműtéteket is.

A program felvezetéseként dr. Schmidt Béla, az ortopédia osztályvezető főorvosa idézte fel Laky Rezső alakját. A főorvos zalaegerszegi munkásságát dr. Szalai Zoltán részletezte. Dr. Szekér Zoltán a gyerekkori nagy csöves csonttörések kezeléséről beszélt, dr. Kaczor Norbert az időskori törések gyógyításában beállt szemléletváltozást taglalta, dr. Schiller Róbert a combnyaktörések egy típusánál alkalmazott bipoláris protézis tapasztalatait foglalta össze, Horváth Istvánné vezető ápoló pedig a sebfertőzések kezeléséről nyújtott elemzést. Az előadók valamennyien az osztály munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában