2018.02.24. 09:00
Továbbra is kedvelt a vidám nagykanizsai Kocamuri
Fűszer felismerés, lépcsőfutás, tánc és szellemi totó is várta a 15. Kocamuri résztvevőit pénteken városszerte.
Szorgos kezek dolgozták fel a disznót a Varázskonyhában. Balról: Kölkedi Krisztián, Porédos Péter, Kancsal Ferenc, Papp Zsolt Miklós, Németh Zoltán és Fenyvesi Károlyné Éva néni Fotó: Szakony Attila
A Pannon Egyetem Nagykanizsai kampusz, és a Kanizsa Felsőoktatásért Alapítvány közös családias, közösségkovácsoló eseményének a kollégium ad otthont. Ennek praktikus okai vannak, hiszen Dezsőt, a disznót az ott található konyhában dolgozzák fel.
- A 130 kilogrammos sertésből a kimerült csapatokat az eredményhirdetést követően hét fogásos menüvel várjuk – mondta Fenyvesi Károlyné Éva néni gondnok. – Ezek közt szerepel például füstölt csülkös, paradicsomos, babos répa, májas hurka, sült kolbász, disznótoros pecsenye, rántott hús és pörkölt.
A bőséges menü elkészítésében Éva néninek több, korábban az egyetemen végzett fiatal is segített. Ők önszorgalomból tanultak meg főzni az itt működő Varázskonyhán.
Dr. Birkner Zoltán, a kampusz igazgatója büszke a saját „találmányukra”, hisz’ a Kocamuri tizenöt év elteltével is ugyanolyan népszerű, mint az induláskor volt.
- Annyi minden megváltozott, de ez a fiatalok körében közkedvelt, vidám, csapatépítő vetélkedővel és disznótoros vacsorával színesített alkalom állandó – tette hozzá.
Az eseményre a kanizsaiak mellett Veszprémből is érkeztek hallgatók, akik megerősítették az igazgató szavait. A Pannon Egyetem nagy családjában ez a móka kivételes helyet foglal el, ezért a részvétel szinte kötelező. A vidám feladatok során pedig mindenki egy kicsit még jobban megismerhette egymást.
Kocamuri Nagykanizsán