Újmisével

2019.09.10. 10:00

Többszörös ünnep volt Mihályfa templomában

Többszörösen is ünnep volt a településen vasárnap: ekkor tartották a templom búcsúját, melynek keretében megáldották a felújított épületet, ahol ez alkalommal tartott újmisét János atya.

Keszey Ágnes

Az ünnepi szentmisén középen János atya

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Czeili Gergő

A mihályfai egyházközség pályázaton nyert összegből, összesen mintegy tizenötmillió forint ráfordításával újította fel a templomot a közelmúltban. Keresztes János, az egyházközség elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a beruházás keretében megtörtént az épület teljes külső felújítása, valamint új színezést is kapott a vakolat. De bádogosmunkákat is végeztek, a toronysisakot is érintette ugyanis a rekonstrukció.

Az ünnepi szentmisén középen János atya
Fotó: Czeili Gergő / Zalai Hírlap

A megújult templomot vasárnap, a templombúcsú keretében áldották meg, s ekkor tartotta újmiséjét János atya premontrei szerzetes.

Az elnöktől megtudtuk még: a templom szépítése foly­tatódni fog. Mivel az egyházközségnek van önerős forrása – kétmillió forint –, ebből az összegből az épület belső szigetelését oldják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában