45 millió forintos beruházás

2018.12.27. 07:00

Több utca is megújult Nagykanizsán

A közelmúltban több olyan utca felújítását végezte el a VIA Kanizsa Zrt., melyek igencsak rossz állapotban voltak. A közel 45 millió forintos beruházást önkormányzati és saját forrásból finanszírozta a városüzemeltető társaság.

Pásztor András

A Thúry utcában az utolsó simítások zajlanak Fotó: Szakony Attila/Szakony Attila

Mint azt Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: az egész éves takarékos gazdálkodás eredményeként maradt forrás az utak felújítására.

– Ezúttal is azt a megoldást választottuk, amit korábban az Őrtorony utcában is, azaz felmarattuk a pályaszerkezetet, amiből aztán – egy speciális kötőanyag hozzáadásával – új alap készült, s erre került az aszfaltréteg – magyarázta a vezérigazgató. – A kiskanizsai városrészben így készült el a Bába utca, mintegy 16,3 millió forintból, aztán megújításra került a Bagolai sor és a Mária utca egy része is. A kórház mögött található Thúry utca is megújult, sőt ezen a területen nemcsak az úttest, hanem a csapadékelvezető csatorna is megépült, illetve a parkolókat is térkő burkolattal fedtük. A sánci és szabadhegyi városrészt összekötő Besenyő utcán is felújítás történt, mintegy egy kilométeres szakaszon.

A Thúry utcában az utolsó simítások zajlanak Fotó: Szakony Attila/Szakony Attila

Fitos István vezérigazgató jelezte: hasonló útfelújítási munkákat terveznek a közeljövőben a Mária utca második szakaszán, illetve a szabadhegyi városrészben található Cseresznyés utcában is, ahol szintén nagyon rossz állapotú az aszfaltburkolat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában