A lejárt sírhelyeket újra lehet váltani

2018.10.31. 07:00

Több ezer látogatót várnak a temetőbe Nagykanizsán

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan keresik fel hozzátartozóik nyughelyét a Tripammer úti köztemetőben is. Az ünnepekre a sírkert üzemeltetetője, a VIA Kanizsa Zrt. is készül.

Szabó Zsófia

Németh Tivadarné és lánya, Hársfalvi Gabriella hozzátartozóik sírját díszítik a kanizsai temetőben, és virágok, koszorúk, mécsesek, gyertyák kerülnek minden sírra ezekben a napokban, amikor az élők sorából elköltözött szeretteinkről emlékezünk meg. A halottak napját először 998-ban tartották meg. Szent Odilo clunyi apát kezdeményezte, hogy az összes szent, vagyis valamennyi megdicsőült lélek ünnepét, mindenszenteket követően az összes elhunyt ember emlékének is tisztelettel adózzanak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója jelezte: módosult a gépjárművek forgalmi rendje és megváltozott a temető nyitvatartása.

– Holnap és pénteken 6–22 óráig, a hét utolsó napjain pedig 7–18 óráig kereshetik fel a hozzátartozók a Tripammer úti temetőben szeretteik sírját. Mindenszentek és halottak napján az ügyfélszolgálati irodánkban 8–16 óra között fogadjuk a látogatókat. Ha lejárt a sírhely megváltási ideje, e két napon is meghosszabbítható. Abban is tudunk segíteni, ha a messziről érkező rokon nem találja meg szerette sírját – mondta Fitos István.

Négy napig hosszabb nyitvatartással üzemel a sírkert Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A vezérigazgató hangsúlyozta: idén már a mozgáskorlátozottak sem hajthatnak be gépjárművel a temetőbe, mivel változott az erre vonatkozó önkormányzati rendelet.

Németh Tivadarné és lánya, Hársfalvi Gabriella hozzátartozóik sírját díszítik a kanizsai temetőben Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A rendet változatlanul temetőőr felügyeli, ami a kanizsai sírkert 15 hektáros területén, több ezer látogató mellett nem kis feladat.

Az ünnepek idején a hulladékgyűjtőket gyakrabban kiürítik, a korábban a gazdasági bejáratnál elhelyezett, 14 ezer literes tömörítős hulladékgyűjtőt pedig a látogatók kérésére áthelyeztették az Erdész utca felőli részre. Az új helyszín kialakítása az úttal és az elektromos becsatlakozóval együtt mintegy hárommillió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában