Csipkés, habos, romantikus

2019.02.12. 11:00

Tizenegyedszer szerveztek esküvő kiállítást a keszthelyi Balaton Színházban

Tizenegyedik alkalommal rendeztek esküvői készülődéshez kapcsolódó kiállítást szombaton a Balaton Kongresszusi Központban és Színházban.

Arany Horváth Zsuzsa

A ruháktól a dekoráción át az ételekig Fotók: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Minden eddiginél több, összesen 66 kiállító jelentkezett a tematikus börzére, Zalából éttermek, szállodák, fürdők mellett rendezvényszervezők, kellékesek, dekoratőrök, cukrászok, sminkesek, virágkötők, fotósok siettek a házasulandók segítségére.

A fővárosból és Balaton-parti településekről is érkeztek az egybekelést, a házasságkötést és a lakodalmat ünnepivé tevő vállalkozások. A köztük tájékozódókat Csengei Ágota igazgató köszöntötte tíz órakor, ezután személyes konzultációkra nyílt mód, majd kettő órától divatbemutatók következtek. A környékbeli esküvői ruhakölcsönzők öltözeteit a keszthelyi középiskolás lányok mutatták be. Arról, hogy kinek, mi áll jól, Gyergyai Krisztina szín- és stílustanácsadótól lehetett érdeklődni. A koncert, a stúdióbeszélgetések és a kóstolók után 16 órától Makány Márta kollekcióját tekinthette meg a közönség a kifutón. A kínálatból kiderült, a csipkés, habos, romantikus stílus a divat a menyasszonyi ruhák világában, a híres divattervező is csupán három rövid ruhát hozott a kollekciójában.

A ruháktól a dekoráción át az ételekig Fotók: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Villányi Eszter beszélgetett Gyergyai Krisztina stílustanácsadóval

Csengei Ágota, a Balaton Színház igazgatója lapunknak elmondta, Zalában náluk rendeztek először esküvő kiállítást egy évtizede, ma már számos zalai városban és településen követik a példájukat. A ház eleganciája pedig azt is lehetővé teszi, hogy polgári szertartású esküvőket rendezzenek a színházban.

– Akikkel érdeklődőkként találkozunk az esküvői kiállításon, azok közül többen visszatérnek hozzánk házasulandó párként – mondta Csengei Ágota. – Pár éve tapasztalható, növekszik a házasságkötést választók száma, akik meg is adják a módját a nagy napnak. A kiállítás pedig mutatja, a jegyesek saját maguk szeretnek tájékozódni a lehetőségekről, nem elégszenek meg az internetes kínálatokkal.

A keszthelyi esküvői börzét tombolahúzás zárta. A fokozott érdeklődést mutatja, hogy 500 tombolajegyet értékesítettek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában